5 Aralık 2014 Cuma

limonlu tart

Malzemeler / 8 kişi

Pasta için:
250 gr un
125 gr tereyağı
70g şeker
2 yumurta sarısı
5 ml su
Tuz 1 tutam
Limon krem için:
2 işlenmemiş limonlar
Şeker 180 g
2 + 2 yumurta sarısı
20 cl krema
Tuz 1 tutam
Beze için:
4 yumurta akı
Pudra şekeri 150 g

Yapılışı

Onceden 180 ° C fırın veya termostat 6. Beat biraz su (rezerv beyazlar) ile yumurta sarısı ve şeker: hamur hazırlayın. Kumlu kıvama gelinceye kadar küçük parçalar halinde parmaklar un ve tereyağı kesim karıştırın. Bu kum sıvı karışımı orta dökün. Avuç içi ve değirmen 1 veya 2 kez ile bir top Form. Parşömen kağıt üzerine doğrudan hamur yayılır ve bir çatal ile delindi pasta pasta çanak doldurun. Parşömen kağıdı koyun ve kurutulmuş fasulye ile kaplayın. 10 dakika pişirin (hamur renkli ya da çok az olmamalıdır).
2 krem olun: Bir kapta, 2 tam yumurta ve 2 yumurta sarısı (kenara beyazlar set) krema ve şeker karıştırın. Sonra ince 2 limon ve lezzet suyu ekleyin. , Fırın gelen hamuru çıkarın fasulye kaldırmak ve karışım koydu. 30 dakika pişir.
4 yumurta akı kullanın bir tutam tuz ekleyin ve sert kadar yendi: 3 Bu arada, beze hazırlayın. Onlar sağlam olduğunda yenmek için devam ederken, yavaş yavaş toz şeker ekleyin.
nihayet
Tart pişirilir zaman, limon krem üzerinde beze yaymak ve beze hafifçe usanmış olduğu başka bir 10 dakika pişirin. Gevrek köpük 40 dakika fırında pasta kapalı bırakın.

Kaynak : http://www.tuzlukurabiye.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder